عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : سه شنبه 19 آذر 1392
بازدید : 1832
نویسنده : سردبیر

انتصاب دکتر فتوحی به عنوان عضو فلو (IEEE Fellow) انجمن مهندسان برق و الکترونیک جهان

دکتر محمود فتوحی فیروزآباد، رییس دانشکده مهندسی برق و رییس بخش ایران انجمن مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) به دلیل پژوهش‌های بین المللی در حوزه سیستم‌های شبکه هوشمند و امنیت شبکه‌ به عنوان عضو فلو (Fellow) انجمن معرفی شد.

 

انجمن مهندسان برق و الکترونیک IEEE با بیش از نیم قرن سابقه فعالیت حرفه‌ای و بیش از 420 هزار عضو، بزرگترین انجمن تخصصی مهندسی برق در دنیا می‌باشد. این انجمن در سال 1362 با ادغام دو انجمن مهندسان رادیو و انجمن مهندسان برق آمریکا شکل گرفت که قدمت مورد اخیر به سال 1884 باز می‌گردد. از موسسان و روسای پیشن این انجمن و انجمن‌های مادر آن، می‌توان به دانشمندان شاخصی همچون تامسون، الکساندر گراهام بل، نیکولا تسلا و توماس ادیسون نام برد. در حال حاضر این انجمن دارای عضو در بیش از 160 کشور جهان می‌باشد که نیمی از این افراد از خارج از ایلات متحده هستند. بخش ایران این انجمن، به ریاست دکتر فتوحی عضو هیئت علمی و رییس دانشکده مهندسی برق، با بیش از 2 هزار عضو و 44 سال سابقه تاسیس، از فعال‌ترین بخش‌های این انجمن به شمار می‌آید.

عضویت در انجمن مهندسان برق و الکترونیک IEEE، شامل چند رده از عضو دانشجو (student member) تا عضو فلو (IEEE Fellow) می‌باشد. ارتقای رده عضویت تا رده عضو کامل (Full Member) با توجه به پرداخت حق عضویت و سنوات شخص صورت می‌گیرد، اما دستیابی به دو رده آخر عضویت، یعنی عضو ارشد (Senior Member) و عضو فلو (IEEE Fellow) فقط انتصابی می‌باشد و منوط به دستاوردهای شایان علمی و اجرایی در حیطه تخصصی فرد می‌باشد. بخصوص، ارتقا به رده فلو که شاخص‌ترین و پر اهمیت ترین رده عضویت در این انجمن می‌باشد، منوط به کمک چشمگیر و نقش مهم در پیشبرد، ارتقا و کاربرد علوم و فناوری در دنیای معاصر است به گونه‌ای که منجر به افزایش قابل توجهی در کیفیت و ارزش‌های جوامع بشری بشود. صحت و میزان احراز این شروط مستقیماً توسط هیئت رئیسه انجمن و به توصیه کمیته فلو صورت می‌گیرد. در حال حاضر، از بیش از 420 هزار عضو این انجمن، فقط حدود 6 هزار نفر توانسته‌اند به این رده از عضویت دست یابند. یک ارشدIEEE  با داشتن امتیازی غیر معمول در حرفه به مرتبه عضو فلو ارتقا می‌یابد. این رتبه باید با مشورت هیأت اداره کنندگان به شخصی با توفیقات بالاتر از معمول در هریک از زمینه‌های مورد علاقه IEEE اعطا شود. اهمیت موضوع از این جهت ارزشمند است ایشان اولین نفر ایرانی هستند که در حال حاضر در کشور خود به خدمت و تحقیق مشغول بوده و توانسته است در زمینه مهندسی برق قدرت به این درجه دست پیدا نماید. هر چند که طی سالیان گذشته و زودتر از این، ایشان شایسته این درجه بودند ولی بدلایلی غیر مرتبط با سوابق علمی این موضوع عقب افتاده بود. 

 

از این جهت، انتخاب دکتر فتوحی، رئیس دانشکده مهندسی برق و رییس بخش ایران IEEE، به عنوان IEEE Fellow که به دلیل پژوهش‌های بین المللی ایشان در زمینه سیستم‌های شبکه هوشمند و امنیت این شبکه‌ها اعطا شده است، نه تنها به عنوان یک افتخار علمی بزرگ برای دانشگاه صنعتی شریف محسوب می‌شود، بلکه یک دستاورد قابل توجه برای تمامی جامعه علمی کشور محسوب خواهد شد. لازم به ذکر است که در حال حاضر تنها 3 عضو فلوی این انجمن در ایران مشغول به فعالیت هستند که هر سه (دکتر جمال الدین گلستانی، دکتر جواد صالحی و دکتر محمود فتوحی فیروزآباد) از اعضای هئیت علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف می‌باشند. همچنین دکتر همایون هاشمی از اعضای سابق هئیت علمی دانشکده برق نیز دارای رده عضویت فلو می‌باشد. 

 

دکتر محمود فتوحی فیروزآّباد به عنوان   برترین مقام علمی - عضو پیوسته  انجمن مهندسین برق و الکترونیک امریکا(IEEE Fellow

مختصری از زندگی نامه :

دکتر محمود فتوحی فیروزآبادی در سال ۱۳۳۸ در فیروزآباد  شهرستان صدوق واقع در 10 کیلومتری یزد چشم به جهان گشود. پدرایشان مرحوم حاج میرزا محمد فتوحی کشاورزی سختکوش و مومنی معتقد  که سالهایی بسیار در این دیار زحمت کشیده وخانواده خود را از حلالترین روزی بهرهمند گرداندندو از طرف مادری از خاندانی صاحب علم به آیت الله فیروزآبادی مرجع تقلید شیعیان جهان منتسب می باشند . وی تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را به ترتیب در فیروزآباد و رضوانشهر به اتمام رساند. سپس به عنوان دانش آموز نمونه از فیروز آباد دوران متوسّطه را در مدرسه ی زرگران اصفهان گذراند . پس از اخذ دیپلم از دبیرستان اسلامی زرگران یزد تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه صنعتی شریف آغاز نمود.در سال  ۱۳۶۴ در رشته ی مهندسی برق گرایش قدرت با رتبه ی اوّل از این دانشگاه فارغ التحصیل شد.

در سال ۱۳۶۵ دوره ی کارشناسی ارشد رادردانشکده ی فنّی دانشگاه تهران شروع کرده و همزمان در معاونت سازندگی  و آموزش (دفتر آموزش) وزارت نیرو به عنوان کارشناس انتقال و توزیع مشغول به کار شد.پس از موفقیت در امتحان اعزام و اخذ بورس تحصیلی از وزارت علوم تحقیقات و فنّاوری تحصیلات خود را در دانشگاه ساسکاچوان کانادا تحت راهنمایی پروفسوربیلینتون که یکی از بر جسته ترین اساتید دنیا در زمینه ی قابلیت اطمینان سیستمهای قدرت است آغاز نمود و موفق به اخذ درجه ی کارشناسی ارشد و دکترا از آن دانشگاه شد.از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۱ در دانشگاه ساسکاچوان به عنوان فوق دکتری و استاد مشغول تحقیق و تدریس بود. وی در حال حاضر استاد تمام و رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و همچنین عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات می باشد. علاوه بر تحقیق و تدریس در این دانشگاه،مشاور شرکت مدیریت شبکه ی برق ایران در امور پایایی و امنیت شبکه در وزارت نیرو و همچنین رئیس شاخه IEEE ایران می باشد.

دکتر محمود فتوحی فیروزآبادی در طول این دوران موفق به اخذ جوایز و افتخارات بسیاری از جمله:

 رتبه ی اوّل لیسانس مهندس برق (قدرت) از دانشگاه صنعتی شریف، بورس تحصیلی از وزارت علوم تحقیقات و فنّاوری، عضو ارشد انجمن مهندسین برق و الکترونیک آمریکا (senior member IEEE) ،منتخب بهترین پایان نامه دکتری از بین کلیه پایان نامه های نوشته شده در رشته های علوم و مهندسی و پزشکی از سال  ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۸ در دانشگاه ساسکاچوان کانادا، جایزه ی مدال طلای سازمان جهانی همایت از نخبگان ((WIPO و جایزه ی شانزدهمین جشنواره بین المللی خوارزمی، ریاست دانشکده مهندسی برق دانشگاه شریف ، پژوهشگر برجسته در علوم مهندسی سال 90 ، منتخب شانزدهمین دوره کتاب فصل ، وی به عنوان سخنران دعوت شده در چندین کنفرانس و همچنین مجری تعدادی دوره های آموزشی در زمینه ی تجدید ساختار در صنعت برق و قابلیت اطمینان سیستمهای قدرت در شرکت های برق منطقه ای دعوت شده است .و در نهایت ایشان کلکسیون افتخارات  خود را با رسیدن به این درجه از علم  و آن هم در کشور ایران کامل نمود.

ایشان دارای بیش از 150 مقاله در مجلات معتبر بین المللی  و 200 مقاله در کنفرانس های علمی میباشد.  همچنین داور مقالات چندین مجلّه معتبر بین المللی میباشد.

زمینه های تحقیقاتی ایشان شامل قابلیت اطمینان در سیستمهای مهندسی، قابلیت اطمینان در سیستمهای قدرت و تجدید ساختار در صنعت برق می باشد. کتاب ترجمه شده توسط ایشان با عنوان ارزیابی ریسک در سیستمهای قدرت نیز در سال 91 شایسته تقدیر شناخته شود

جا دارد که مسئولین جمهوری اسلامی این افتخار جهانی را کمتر از افتخارات ورزشی ندانسته و چنان که شایسته مقام ایشان است  تقدیرگردد. چرا که ایشان اولین فردی هستند که با تحقیقات  خود در زمینه مهندسی برق که بیشتر آن در کشور ایران  انجام شده است به این درجه علمی نائل گردیده است

ما این موفقیت را به تمام جامعه علمی ایران تبریک گفته و از خداوند بزرگ برای ایشان آرزوی سلامتی و توفیقات روزافزون داریم 

امید است که  جوانان فیروزآباد ،  مجومرد رستاق ، اشکذر و  یزد  ایشان را الگوی خود قرار داده چرا که  ایشان د همین منطقه رشد کرده و تربیت یافته و به ایران و جهان معرفی گردیده است ، اکنون بعد از آیت الله فیروزآبادی چهره علمی دیگری از خاک فیروزآباد به جهانیان معرفی گردیده است  نکته قابل توجه افتادگی و خضوع  آقای دکتر فتوحی است که بیش از هرچیز در ایشان مشهود می باشد . 

 

مراجع:

1-     http://en.wikipedia.org/wiki/Institute_of_Electrical_and_Electronics_Engineers

2-     http://www.firz.ir/firozabad/main.htm

3-      http://ieee.org.ir/news/congratulations-to-our-new-ieee-fellow-prof-mahmud-fotuhi-firuzabad/

http://ee.sharif.edu/~fotuhi/Pub1.htm




مطالب مرتبط با این پست :

آخرین اخبار فیروزآباد را در اینجا دنبال نمایید و نظرات خود را با ما مطرح نمایید.

نظر شمل در مورد تشکیل شورای محل چیست؟

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 141
بازدید دیروز : 8
بازدید هفته : 163
بازدید ماه : 363
بازدید کل : 327464
تعداد مطالب : 212
تعداد نظرات : 418
تعداد آنلاین : 1

RSS

Powered By
loxblog.Com